Voetreflexzonemassage

Ontspanning

Maar weinig mensen weten wat voor een ontspannend en weldadig effect een voetmassage kan hebben, niet alleen op de voeten zelf, maar op ons hele gestel. Mijn behandelingen zijn er in eerste instantie op gericht een echt 'wellness' gevoel te geven, een heerlijke, ontspannen ervaring, die ook na de behandeling nog een hele poos merkbaar blijft. Daartoe gebruik ik veel ontspanningsgrepen, zowel aan het begin en einde van de sessie als tijdens de behandeling. De cliënt ligt daarbij in een ontspannen houding op de massagetafel.

Werking

Voetreflexologie gaat uit van de eenheid van lichaam en geest. De gedachte erachter is dat 'ziek zijn' het signaal is van een verstoorde relatie in die eenheid. Reflexologie herstelt en/of onderhoudt een vrije energiedoorstroming in het hele lichaam. Deze energiedoorstroming is de basis van onze gezondheid. Ziekte is het gevolg van energieblokkeringen.

In de voetreflexologie wordt er vanuit gegaan dat alle organen en delen van ons lichaam zijn terug te vinden in bepaalde gebieden of specifieke punten op onze voeten, de zogenaamde reflexzones. Reflexologie is het uitoefenen van druk d.m.v. massage op deze gebieden en punten om de gezondheid van de corresponderende lichaamsdelen te beïnvloeden. Tijdens een sessie worden al deze gebieden en punten met reflextechnieken bewerkt. Hierdoor worden de doorbloeding en de energiecirculatie gestimuleerd, zowel in de voet als in de corresponderende gebieden, waardoor energieblokkades kunnen worden opgeheven en afvalstoffen beter kunnen worden afgevoerd.

Invloed

Voetreflexologie is geen geneeswijze op zich (aangeraden wordt daarom altijd om onder controle van een reguliere arts te blijven), maar werkt ondersteunend. Het relaxeert en harmoniseert het lichaam en verhoogt het zelfgenezend vermogen én de immuniteit. Duizenden jaren van praktijk heeft bewezen dat voetreflexzonemassage werkt en dat de werking zelfs nog dieper gaat dan voornoemde punten. Voetreflexzonemassage beïnvloedt de mens op zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel vlak. Ontspanning, evenwicht en welbevinden zijn daarvan de welkome aspecten. Daarmee worden ook belangrijke voorwaarden gecreëerd voor genezingsprocessen.

Twee-in-een

Hoewel de nadruk in mijn behandelingen op het 'wellness' effect ligt en de cliënt een prettige en ontspannen massage-ervaring te geven, zal de cliënt ook alle positieve effecten ervaren van de voetreflexologie. Mijn behandelingen zijn dus twee-in-één: een ontspannen, weldadige voetmassage, gecombineerd met preventieve en/of helende voetreflexologie.

Voor wie?

In principe is voetreflexzonemassage voor iedereen geschikt, van heel jong tot heel oud. Je kunt komen met of zonder klachten. Ook zonder concrete klachten kan een behandeling aanbevolen worden ter ondersteuning van het algehele welbevinden of om preventief je gezondheid op peil te houden. Bij klachten zullen we eerst in een intakegesprek deze klachten doornemen.

Bij welke klachten?

Voetreflexzonemassage werkt in op de vele systemen van ons lichaam en kan dus geschikt zijn voor mensen met uiteenlopende klachten, zowel acuut als chronisch. Voetreflexologie kan helpen bij o.a. de volgende klachten:

Maag-, darm- of andere spijsverteringsklachten 

- Klachten met de stoelgang 

- Schouder-, nek- en rugklachten 

- Slaapproblemen en vermoeidheid 

- Hormonale disbalans

(o.a. overgangs- en menstruatieklachten) 

- Oedemen 

- Spier- en gewrichtsklachten 

- Lusteloosheid of geïrriteerdheid

- Klachten aan gal, lever, nieren enz.

-Astma en bronchitis

-Hoofdpijn en migraine

- Hyperventilatie

  - Veel chronische klachten

- Stress en burn-out klachte

- Hoge en lage bloeddruk

- Hooikoortsklachten

- Verminderde weerstand

 - Allergieën

Verder is voetreflexzonemassage effectief als u:

  - uw weerstand wilt verhogen

- meer in balans wilt komen

- bij herstel na een operatie

De voordelen

 - Een weldaad voor de voeten en de mens

- Werkt preventief op de gezondheid van de mens

- Klachten worden op een volledig natuurlijke manier verholpen of verlicht

- Stimuleren van de doorbloeding en de energiecirculatie in het lichaam

- Verbeteren van de opname van voedingsstoffen

- Ontgiften van het lichaam en afvoeren van de afvalstoffen

- Verhogen van de immuniteit en het zelfhelend vermogen van het lichaam

- Harmoniseren van het lichaam